Problemfrie vekslinger i årets Advokatstafett

Flickr, tableatny
Flickr, tableatny

Til tross for de store endringene i samfunnet, går HumAks innsamlingsaksjon som en velsmurt maskin! Til høsten skal vi arrangere både bøssedag, bokmarked og bistandsløp, og vi gleder oss stort til å samle inn penger til prosjektet sammen med våre medstudenter! Innsamlingen er godt i gang: Vår største kilde til innsamlingsaksjonen, Advokatstafetten, ble denne våren sparket i gang av vår hovedsamarbeidspartner Wiersholm med et svært generøst bidrag på kr 40 000. Til tross for Advokatstafettens store betydning for HumAk, er det ikke alle som vet hva den går ut på. Er det en fysisk stafett? Hvem deltar? Hvorfor arrangeres Advokatstafetten? I denne artikkelen ønsker vi å oppklare dette én gang for alle.

Advokatstafetten er en etappebasert innsamling der HumAk gir forskjellige advokatfirmaer sjansen til å vise sitt engasjement for humanitært arbeid ved å støtte årets prosjekt. Ett og ett advokatfirma blir utfordret av det forrige til å donere en sum til vårt prosjekt «Rullende rettssaler for barn» i samarbeid med Redd Barna. Etter at firmaet har donert, får de muligheten til å utfordre et nytt advokatfirma som dermed «overtar stafettpinnen». Det er altså ikke snakk om en fysisk stafett – men ved at firmaene bidrar til det samme formålet og utfordrer nestemann etter å selv ha donert, skinner likheten med en stafett i de olympiske leker frem.

Bidragene til prosjektet gjør det mulig for oss å rette opp i og hindre fremtidige rettighetsbrudd mot barn i Malawi. Dette gjør vi ved å finansiere fysiske busser som kjører til barna for å gjennomføre rettssaker, tilby rettshjelp og informere om rettigheter. Vi skal etablere trygge rammer og gjennomføre rettssakene på en barnevennlig måte, slik at barnas interesser ivaretas helt frem til målstreken – en rettskraftig dom som ivaretar deres rettigheter. I tillegg vil deler av de innsamlede pengene gå til forebyggende arbeid, som skal hindre fremtidige rettighetsbrudd uten rettsvesenets inngripen. Hvis du er nysgjerrig på formålet, kan du lese mer på nettsidene våre.

HumAks hovedsamarbeidspartner, Wiersholm, tok i vår fatt på den første etappen. Wiersholm og HumAk har en spesiell tilknytning, ettersom flere Wiersholmere var med på å grunnlegge HumAk og arrangere den første innsamlingsaksjonen tilbake i 1989. Wiersholm-partner Stephan Jervell, som var konsertsjef for HumAk i 1989, er glad for å se at HumAk holder hjulene i gang:

«Som en av grunnleggerne av HumAk tilbake på slutten av 80-tallet er det veldig gledelig å se at HumAk lever i beste velgående. Årets prosjekt med «Rullende rettsaler for barn» i Malawi er et flott tiltak, og noe som er viktig å støtte. Jeg håper virkelig våre gode kollegaer i advokatfirmaene rundt om bidrar solid i Advokatstafetten».

Wiersholm har med dette gitt Advokatstafetten en fantastisk start, og vi er svært takknemlige for donasjonen. Etter at startskuddet for Advokatstafetten gikk, har en rekke andre advokatfirmaer også gitt sine bidrag til prosjektet. Hvis du vil følge utviklingen kan du ta turen inn på vår Instagram-konto, der det legges ut løpende oppdateringer (humak2020). Advokatstafetten vil fortsette frem til HumAk-uken i høst, og vi gleder oss til å følge de neste etappene på veien videre!