Formål 2020

FORMÅL FOR HUMAK2020 ER VALGT

Aksjonen vil samarbeide med Redd Barna om prosjektet «Rullende rettssaler for barn» i Malawi!

«Rullende rettssaler for barn» vil gjøre både rettshjelp og domstoler tilgjengelig for barn i Neno-distriktet i Malawi. Prosjektet går ut på at mobile juridiske hjelpeenheter reiser rundt i Malawi for å hjelpe barn. Bussene med rettslokaler vil både yte rettshjelp og domstolsbehandling. Den kjørende bussen vil gi de lokale mulighet til å håndheve sine rettigheter trygt og effektivt. Prosjektet vil videre beskytte barna mot barneekteskap og seksuelle overgrep.

Pengene HumAk samler inn og sender til prosjektet vil bidra til å etablere flere mobile juridiske hjelpeenheter. På denne måten vil flere barn i Malawi kunne realisere sine rettigheter. Prosjektet fokuserer også på å skape økt oppmerksomhet blant de lokale i Malawi for mulighetene bussene gir dem.

HumAk har vurdert de ulike formålsalternativene på bakgrunn av resultatet av avstemningen, prosjektenes juridiske tilknytning og hvordan vi best kan realisere formålet. Resultatet fra stemmeavgivningen var jevnt, hvor oppslutningen til Hope for Justice og Redd barna var i klart flertall over prosjektet til SOS-barnebyer. Hope for Justice sitt prosjekt hadde en liten overvekt av stemmene, men det jevne resultatet viste at studentene har stor tro på Redd Barnas prosjekt. Med Redd Barna som samarbeidspartner vil vi kunne realisere formålet med deres støtteapparat i ryggen.

Vi gleder oss til å gjøre en forskjell for barna i Malawi sammen med dere!