Advokatstafetten for HumAk 2020 er i gang!

Foto: Runar Jenssen

HumAks største kilde til innsamlingsaksjonen, Advokatstafetten, ble nylig sparket i gang av Advokatfirmaet Wiersholm med et svært generøst bidrag på kr 40 000. Til tross for Advokatstafettens store betydning for HumAk, er det mange som ikke vet hva den går ut på. Er det en fysisk stafett? Hvem deltar? Hvorfor arrangeres Advokatstafetten? I denne artikkelen håper vi på å oppklare dette én gang for alle.

Som ledd i innsamlingsaksjonen til HumAk 2020 arrangeres den tradisjonsrike Advokatstafetten. Advokatstafetten er en etappebasert innsamling der HumAk inviterer advokatfirmaer til å donere en sum til formålet, for deretter å utfordre et annet firma til å ta over «stafettpinnen». Det er altså ikke snakk om en fysisk stafett – men ved at firmaene bidrar til det samme formålet og utfordrer nestemann etter å selv ha donert, skinner likheten med en stafett i de olympiske leker frem.

Gjennom Advokatstafetten gir HumAk næringslivet muligheten til å bidra til humanitært arbeid, som i år består av prosjektet «Rullende rettssaler for barn» i Malawi i samarbeid med Redd Barna.  Donasjonene fra Advokatstafetten gjør det mulig for oss å rette opp i og hindre rettighetsbrudd mot barn i Malawi. Dette gjør vi ved å finansiere fysiske busser som kjører til barna for å gjennomføre rettssaker, tilby rettshjelp og informere om rettigheter. Hvis du er nysgjerrig på å vite mer om formålet, er det bare å klikke seg inn her.

Vår hovedsamarbeidspartner, Advokatfirmaet Wiersholm, tok nylig fatt på den første etappen med en svært generøs donasjon på kr 40 000. Wiersholm og HumAk har en spesiell tilknytning, ettersom flere Wiersholmere var med på å grunnlegge HumAk og arrangere den første innsamlingsaksjonen tilbake i 1989. Wiersholm-partner Stephan Jervell, som var konsertsjef for HumAk i 1989, er glad for å se at HumAk fortsatt holder hjulene i gang:

«Som en av grunnleggerne av HumAk tilbake på slutten av 80-tallet er det veldig gledelig å se at HumAk lever i beste velgående. Årets prosjekt med «Rullende rettsaler for barn» i Malawi er et flott tiltak, og noe som er viktig å støtte. Jeg håper virkelig våre gode kollegaer i advokatfirmaene rundt om bidrar solid i Advokatstafetten».

Wiersholm har med dette gitt Advokatstafetten en fantastisk start, og vi er svært takknemlige for donasjonen. Thommessen har tatt utfordringen og overtatt stafettpinnen fra Wiersholm, og snart avslører vi hvilket firma som «løper» neste etappe. Advokatstafetten vil fortsette frem til HumAk-festivalen i høst, og vi gleder oss til å følge veien videre!