Advokatstafetten for HumAk 2022 er i gang!

HumAks største kilde til innsamlingsaksjonen, Advokatstafetten, ble nylig sparket i gang av vår hovedsamarbeidspartner Advokatfirmaet Wiersholm med et svært generøst bidrag på kr. 45 000! Til tross for Advokatstafettens betydning for HumAk, er det mange som ikke vet hva den går ut på. Et det en fysisk stafett? Hvem deltar? Hvorfor arrangeres Advokatstafetten?

Som ledd i innsamlingsaksjonen til HumAk 2022 arrangeres den tradisjonsrike Advokatstafetten. Advokatstafetten er en etappebasert innsamling der HumAk inviterer advokatfirmaer til å donere en sum til formålet, for å deretter utfordre et annet firma til å ta over “stafettpinnen”. Det er altså ikke en snakk om en fysisk stafett – men ved at firmaene bidrar til det samme formålet og utfordrer nestemann etter selv å ha donert, skinner likheten med en stafett i de olympiske leker. 

Gjennom Advokatstafetten gir HumAk næringslivet muligheten til å bidra til humanitært arbeid, som i år består av prosjektet “Rettsikkerhet for barn i Uganda” i samarbeid med Hope for Justice. Donasjonene fra Advokatstafetten gjør det mulig for oss å støtte barn utsatt for moderne slaveri i møte med påtalemyndighet, samt redusere utnyttelsen av barn ved å sørge for rettssikkerhet og ansvarliggjøring av gjerningspersoner. Hvis du er nysgjerrig på å vite mer om formålet, er det bare å klikke seg inn her. 

Vår hovedsamarbeidspartner, Advokatfirmaet Wiersholm, tok nylig fatt på den første etappen med en svært generøs donasjon. Wiersholm og HumAk har en spesiell tilknytning ettersom flere Wiersholmere var med på å grunnlegge HumAk og arrangere den første innsamlingsaksjonen tilbake i 1989. Wiersholm-partner Stephan Jervell, som var konsertsjef for HumAk i 1989, er glad for å se at HumAk fortsatt holder hjulene i gang:

«Som en av grunnleggerne av HumAk tilbake på slutten av 80-tallet er det veldig gledelig å se at HumAk lever i beste velgående. Årets prosjekt med «Rullende rettsaler for barn» i Malawi er et flott tiltak, og noe som er viktig å støtte. Jeg håper virkelig våre gode kollegaer i advokatfirmaene rundt om bidrar solid i Advokatstafetten».

Wiersholm har med dette gitt Advokatstafetten en fantastisk start, og vi er svært takknemlige for donasjonen. Thommessen og Wikborg Rein har tatt utfordringen og overtatt stafettpinnen fra Wiersholm, og snart avslører vi hvilke firma som “løper” neste etappe. 

Advokatstafetten vil fortsette frem til HumAk-festivalen i høst, og vi gleder oss til å følge veien videre!